Baanstatus

Baan Trolleys Handicarts
Hole 1 t/ m 9
Hole 10 t/m 18
Qualifying
Drivingrange
Laatst aangepast op: 16-05-20 08:17

Agenda

Handicarts in het natte seizoen

Handicarts en golfkarren in het natte seizoen

Om schade aan de baan te voorkomen worden er soms beperkingen gesteld aan het gebruik van golfkarren en handicarts in de baan. Schade aan de grasmat door karren en handicarts kan in twee categorieën worden gesplitst:

  • Schade aan het gras
  • Verdichting van de bodem

Van oktober tot en met maart groeit het gras niet (te koud) en is de bodem (te) nat, waardoor het gebruik van karren en handicarts helaas soms moet worden ingeperkt om schade aan de baan te voorkomen. De schade die wordt aangericht hangt af van de contactoppervlakte van schoenen of banden en de tijdens een ronde hiermee aangeraakte oppervlakte van de baan.

Karren zijn minder schadelijk dan handicarts, maar wielen zijn schadelijker dan voeten. Voertuigen hebben de grootste invloed op slijtage en verdichting van de bodem door de grote oppervlakte die wordt geraakt en de neiging om steeds op dezelfde plekken te rijden.

Het beleid van de baancommissie en de greenkeepers is erop gericht om de baan in goede conditie te houden, waarbij de baan gedurende het gehele jaar voor iedereen zoveel mogelijk toegankelijk moet zijn. Daarom zijn er de onderstaande richtlijnen voor het gebruik van voertuigen in de baan. Besef dat voertuigen (ook karren) schade aanrichten en probeer deze schade klein te houden

  • Rijd voorzichtig, dus niet te hard
  • Vermijd kuilen en richels
  • Rem met overleg, maak geen noodstops
  • Parkeer en rijd zo veel mogelijk op de paden
  • Vermijd natte en zachte stukken van de baan
  • Houd tenminste 6 meter afstand tot de grenzen van bunkers, afslagplaatsen en (voor)greens
  • Spreid het verkeer
  • Respecteer de baanetiquette

GPS = global positioning  system

Alle zeven handicarts van de Keppelse Golfclub zijn voorzien van het gps-systeem, waardoor het mogelijk is de handicarts ook te gebruiken als de baan nat is. Onze hoofdgreenkeeper heeft in overleg met bestuur en baancommissie, door gebruik te maken van het de gps-software, een route uitgezet die gebruikt moet worden bij een natte baan. Deze route wordt in de baan aangegeven met paarse palen. De hoofdgreenkeeper bepaalt wanneer de natte route mag worden gebruikt.
Lees hier meer over de te volgen rijroute: Winterroute voor handicarts en mono-buggy’s

Kijk voor actuele informatie over het gebruik van karren en handicarts op de website en het mededelingenbord bij het clubhuis.

 

Print Friendly, PDF & Email