Baanstatus

Status Opmerkingen
Baan
Qualifying
Handicarts
Trolleys
Zomergreens
Drivingrange
Pitchmarks repareren!
Geldig op: 24-06-2024

Agenda

Beginnende golfer

Starten met golf

U bent welkom bij de Keppelse Golfclub, een van de oudste verenigingen van Nederland maar helemaal bij de tijd. Hopelijk voelt u zich snel thuis bij onze club, die bekend staat om haar gemoedelijke sfeer. En als u vragen heeft, kunt u altijd bij onze nieuweledencommissie terecht. Het mailadres is nieuweleden@keppelse.nl.

In een prachtige omgeving met één en al rust en natuur ligt onze mooie  18-holesbaan. Binnen die bestaande baan is dit jaar een korte par 3-baan gerealiseerd. Voor een startende golfer een uitstekende mogelijkheid om met het golfen en met onze baan kennis te maken!

In dit overzicht maken we u in een paar stappen wegwijs hoe u kunt starten met golfen.

Lessen

Dat begint met les nemen. Dat kan bij de professionals (pro’s zeggen we) van de Keppelse Golfacademie. De pro’s leren u de basisbeginselen van de golf en de techniek. Op een plezierige en veilige manier doet u ervaring met golf op.

U kunt zich inschrijven voor groepslessen of kiezen voor een individueel traject. Ga voor de aangeboden lespakketten en de kosten naar de website www.frankhoekzemagolf.nl  en klik  ‘starten met golf’ aan.

Als u de eerste beginselen onder de knie hebt, krijgt u van de pro baanpermissie: u mag dan onder begeleiding van een ervaren speler op de baan spelen.

Handicap

De tweede stap is het verkrijgen van een ‘handicap’ (hcp 54). Dat maakt de weg vrij voor de derde stap: u mag zelfstandig de baan in en meedoen aan wedstrijden. Voorwaarde is dan ook dat u ‘examen’ heeft gedaan in spelregelkennis.

Handicap 54 geeft het aantal slagen aan dat u meekrijgt om punten te kunnen scoren. Hoe lager de handicap, hoe minder slagen. Met hcp 54 kunt u op de meeste golfbanen in binnen- en buitenland spelen. Sommige vereisen een lagere handicap.

Hoe gaan de drie stappen – baanpermissie, hcp 54 en na hcp 54 – in zijn werk en wat kost het bij de Keppelse Golfclub?

Stap 1: Baanpermissie

Na zes lessen krijgt u van uw pro baanpermissie. U mag dan met een ervaren begeleider negen holes spelen. De korte par 3-4-baan leent zich daar heel goed voor, maar u kunt ook kiezen voor de ‘gewone’ baan. Die begeleider kan iemand zijn uit uw eigen kring met hcp 54 of lager. Daarnaast zijn de pro’s altijd bereid om een begeleider voor u te vinden.

Als u een kennismakingsarrangement of een volledig lidmaatschap (zie hieronder) hebt afgesloten kunt u uiteraard op de Keppelse golfbaan terecht. Zo niet dan zijn er aan het gebruik van de baan kosten verbonden.

Er zijn twee mogelijkheden:

  1. Per keer betaalt u een greenfee voor 9 holes.
  2. Of u sluit een baanpermissie-abonnement af. Hiermee kunt u gedurende een maand onbeperkt 9 holes spelen met uw begeleider. Dit abonnement kunt u, tot het behalen van hcp 54, maximaal 3 keer verlengen (dus totaal 4 maanden).
Stap 2: HCP 54 behalen

U haalt uw hcp 54 na:

  1. Het spelen van 9 holes met een resultaat waaruit blijkt dat u de beginselen van het golfspel redelijk onder de knie heeft. Dat blijkt als u samen met een begeleider (minimaal hcp 54) een Q-kaart (qualifyingkaart) heeft ingevuld met als eindresultaat minimaal 19 punten.
  2. Het behalen van het NGF-regelexamen. U kunt zich voor het examen aanmelden bij de handicap-en-regelcommissie (handicap@keppelse.nl). Oefenen voor het regelexamen kunt u via de website van de NGF onder ‘golfregelexamen’. De NGF is de Nederlandse Golf Federatie.

Door veel te oefenen in de baan en op de drivingrange en regelmatig lessen te volgen krijgt u steeds meer plezier in de golfsport en gaat u proberen uw handicap te verbeteren.

Stap 3: verder na HCP 54

Na het behalen van uw officiële hcp 54 wordt uw baanpermissie omgezet naar een landelijke registratie bij de NGF. U kunt hiermee zelfstandig op alle banen van Nederland spelen.

U krijgt op uw mobiele telefoon een NGF-pasje waarop uw handicap vermeld staat. U kunt zich bij de Keppelse Golfclub jaarlijks voor zo’n NGF-pasje laten registreren.

Als u bij de Keppelse Golfclub wilt spelen, maar geen lidmaatschap afsluit, betaalt u per keer een greenfee.

Kennismakingsabonnement of lidmaatschap

Veel aantrekkelijker is het natuurlijk om lid te worden bij de Keppelse Golfclub. Weet u het nog niet helemaal zeker, dan is een kennismakingsarrangement een goede optie om onze vereniging te leren kennen en van de baan gebruik te maken. Na het aangaan van een lidmaatschap of kennismakingsarrangement kunt u zich ook inschrijven voor wedstrijden.

  1. Een kennismakingsarrangement. U heeft daarmee gedurende 3 maanden onbeperkt speelrecht. Kijk voor voorwaarden op onze site bij  ‘Club/lid worden’.
  2. Een volledig lidmaatschap van onze golfclub. Dit lidmaatschap wordt per jaar afgesloten en de kosten zijn mede afhankelijk van uw leeftijd en het wel of niet afsluiten van een participatie. Kijk voor mogelijkheden en tarieven op de site onder ‘Club/lid worden’.

Als lid, maar ook met een kennismakingsabonnement, kunt u meedoen aan alle activiteiten van de Keppelse Golfclub. Voor beginnende golfers met minimaal hcp 54 is meedoen bij onze rabbitafdeling heel aantrekkelijk. Rabbit is internationaal het woord voor beginnende golfers.

Rabbits

Bij de rabbitafdeling ontmoet u andere spelers vanaf hcp 54 en begeleiders. U raakt wegwijs in onze club en u gaat via wedstrijden uw handicap verbeteren. Gezelligheid is een belangrijk aspect.

De rabbitcommissie organiseert iedere maandagochtend en in de zomertijd ook op donderdagavond gezellige 9 holes-wedstrijden onder begeleiding van onze leden. Een mooie manier om meer ervaring op te doen in het spel. Kijk op de Rabbitspagina voor meer informatie. Niet leden kunnen zich aanmelden voor een rabbitwedstrijd door een e-mail te sturen naar rabbits@keppelse.nl.

Bent u niet in de gelegenheid om mee te doen aan de rabbitwedstrijden, dan heeft de nieuweledencommissie een lijst met vrijwilligers die met u 9 holes willen spelen. Mail naar nieuweleden@keppelse.nl. Uiteraard kunt u met alle vragen bij de commissie terecht.

Behalve bij de rabbits kunt u ook meedoen aan clubwedstrijden. Geregeld zijn er gezellige wedstrijden. Zie hiervoor de link ‘wedstrijden’ op het ledengedeelte van onze site. De toegestane hcp en de spelvorm staan weergegeven per wedstrijd.

Na verloop van tijd kunt u zich ook aansluiten bij de heren- of damesmiddag of – als u ouder bent dan 65 – bij de woensdagochtendsenioren.

19-09-2023
Print Friendly, PDF & Email