Baanstatus

Baan Trolleys Handicarts
Hole 1 t/ m 9
Hole 10 t/m 18
Qualifying
Drivingrange
Laatst aangepast op: 16-05-20 08:17

Agenda

Wintercompetitie

Inloopwedstrijd in het winterseizoen, single stableford, max. handicap 36.0

Wintercompetitie 2019 – 2020

De wintercompetitie is een single stableford (max pl.hcp 36) klassementswedstrijd over 18 of 9 holes, die op de vroege zondagmorgen in het winterseizoen gespeeld wordt.

Reglement voor de  18 holes en 9 holes (klassement) wedstrijd

  • Playing handicap maximaal 36
  • Wedstrijdvorm Stableford individueel, tee 1 start
  • Inschrijfgeld € 2,–
  • Indien mogelijk qualifying, afhankelijk van de baanstatus.
  • Er wordt gespeeld in 2-, en 3-ballen.

Aanmelden/inschrijven via website

Iedereen dient zich bij voorkeur online aan te melden  voor zaterdag 17.00 uur. Er mag een (starttijd) voorkeur worden aangegeven, maar er kan geen garantie worden geven dat dit  wordt gehonoreerd. De flights binnen de (2) wedstrijd(en) worden aansluitend ingedeeld en gestart, om lang wachten na afloop te voorkomen. Bovendien mogen “inlopers” niet later starten dan 10 minuten na de laatst ingedeelde flight om te voorkomen dat er geen aansluiting meer is. Dit eveneens om lang wachten bij de prijsuitreiking te voorkomen. Indien men toch later start zal dat buiten wedstrijdverband zijn!

De wedstrijdindeling wordt uiterlijk zondag omstreeks 07.30 uur gepubliceerd. De flights met 2 spelers dienen er rekening mee te houden dat er eventueel een 3e speler kan worden ingevoegd.

“Inlopers” mogen zichzelf niet indelen buiten het schema op de wedstrijdtafel en de website om. Zij dienen zich individueel bij de eerstvolgende 2-bal in te voegen. Indien de wedstrijdleiding constateert of geïnformeerd wordt dat men hiervan afwijkt volgt voor deze wedstrijd een waarschuwing, bij een volgende keer een DQ.

Starttijden

  • De 18 holes wedstrijd start van 08.30 tot 09.50 uur, maximaal 11 flights, 33 personen
  • De 9 holes wedstrijd start van 10.00 uur tot uiterlijk 10.56 uur, maximaal 8 flights en derhalve 24 personen.

De prijsuitreiking (ballen) voor de beide wedstrijden geschiedt gezamenlijk na binnenkomst van de laatste spelers.

Er wordt een klassement bijgehouden voor beide categorieën.

De puntenscore wordt als volgt berekend: iedere deelnemer krijgt 1 aanwezigheidspunt per ronde. Nummer 1 (de winnaar) krijgt 5 punten; nummer 2 krijgt 4 punten; nummer 3 krijgt 3 punten; nummer 4 krijgt 2 punten en nummer 5 krijgt 1 punt.                                                                                       Op de slotdag, die wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch, zullen de klassementswinnaars worden bekend gemaakt en gehuldigd. Om de 1e plaats te kunnen behalen in het eindklassement is de slotdag een verplichte wedstrijd.                                                                                                                             

Als de baanomstandigheden verslechteren en we moeten overgaan op een winterlus, zullen de beide competities samengevoegd worden tot een 13 holes wedstrijd (ervan uitgaande dat hole 1 tot en met 5 wegvallen). Indien ook hole 6 en 9 wegvallen wordt de wedstrijd over 11 holes gespeeld.
In dat geval zullen de starttijden aansluitend, maar de spelers gemengd ingedeeld worden. Er zal dan na afloop 1 prijsuitreiking volgen zodra de laatste spelers binnen zijn. Deze uitslag is voor de beide eindklassementen geldig!

Bij een winterlus zal de laatste starttijd worden vervroegd naar uiterlijk 10.30 uur. Dan dus maximaal 16 flights van 3 personen. Bij grote belangstelling houden we de optie open om de flights in te delen in 4-tallen ipv 3-tallen.

Als iedereen aangeeft laat te willen starten kan en zal dat met zekerheid niet worden gehonoreerd. Indelen en verwerken van de wedstrijd moet voor de wedstrijdcommissie werkbaar blijven.
Bij het indelen zal de wedstrijdleiding (in de regel Frans Loonstra) in de mix zowel 2 als 3 persoons flights samenstellen, waarbij maximaal 3 tot 6 spontane ”inlopers” kunnen aansluiten. Dat is niet van te voren in te schatten. Gevolg is dat als er meer dan 6 personen komen “inlopen” er geen garantie meer gegeven kan worden dat men speelt. Dus roepen we nadrukkelijk iedereen op om zich aan te melden via de website om eventuele uitsluiting en teleurstelling te 
voorkomen.

 

Print Friendly, PDF & Email