B&W Bronckhorst op werkbezoek bij de Keppelse

Het College van B&W van de gemeente Bronckhorst was dinsdag 27 september te gast bij de Keppelse Golfclub. Het was de eerste keer in het bestaan van de vereniging dat alle Collegeleden (op een na) een kijkje kwamen nemen op de golfbaan.

Voordat het gezelschap met handicarts de baan in ging, kregen de burgemeester, de wethouders en hun ambtenaren de nodige informatie voorgeschoteld. Voorzitter Bart Meesters noemde de golfclub met zijn 700 spelende leden en nog eens 2.000 gastspelers een van de belangrijke attracties in de samenleving van Bronckhorst. Hij onderstreepte het belang van een goede verbinding met die samenleving. De goede ervaringen met het buurtplatform, waarbij de KGC naar goede verhoudingen streeft met de buurt, werden in dat kader toegelicht. Peter Steverink presenteerde aan de hand van illustraties de uitbreidingsplannen.  Met de gemeente wil de vereniging aan de slag om deze plannen te kunnen realiseren.

In verschillende handicarts ging het gezelschap voor een korte toer de baan in. Aandacht was er voor de natuur, biodiversiteit en het beheer met zo min mogelijk bemesting en chemische middelen. Vooral de proef met compostthee trok de belangstelling.

Burgemeester Marianne Besselink overhandigde als dank aan het eind een insectenhotel om de natuur nog meer te stimuleren.

        

 

27-09-2022