Marlot van Hattem en Kasper Snelder clubkampioenen matchplay 2021

Voor de matchplaykampioenschappen meldden zich ook dit jaar bij de heren meer dan 16 deelnemers, zodat voorrondes op zondag 21 augustus noodzakelijk waren. Het dames-‘veld’ bestond uit 14 speelsters.

In wisselende weersomstandigheden werden de rondes gespeeld. De spelers waren, ondanks soms aanzienlijke handicapverschillen, behoorlijk aan elkaar gewaagd. De beslissing viel regelmatig op hole 17, 18 of nog later.
Doordat de wedstrijdcommissie op verzoek van velen ook een verliezersronde had ingevoerd, hebben alle deelnemers minimaal twee rondes gespeeld. Een gezellig druk clubhuis en veel belangstellenden bij de finalepartijen was daarvan een gevolg.

Clubkampioen bij de dames werd Marlot van Hattem, die met 3 holes, 2 te gaan (3/2) op de 16e van Marjan Begemann won. De wedstrijd om de derde plaats werd door Jacqueline Zaal met 4/3 van Marre van Hattem gewonnen.
Clubkampioen bij de heren werd Kasper Snelder, die op de 18e hole pas zijn wedstrijd tegen Richard de Vries in zijn voordeel wist te beslissen… Herman Siebenhaar speelde een solide partij tegen Menno Snelder (5/4)en bereikte daarmee de derde plaats.

De finale van de verliezersronde dames werd pas op de 20ste hole beslist in het voordeel van Connie Siemes in haar partij tegen Ymke Bootsma. Winnaar van de verliezersronde bij de heren werd Marc Izaks.