Ivoren Kroon Toernooi zet mooie stap naar eeuwfeest

De eerste editie van het Ivoren Kroon Toernooi zit erop. Het is een klaterend succes. Voorzitter Bart Meesters onderstreepte bij de prijsuitreiking dat een mooie stap is gezet op weg naar de viering van het 100-jarig bestaan in 2026. Het bijzondere toernooi met twee wedstrijddagen (op woensdag 14 en zondag 18 september) bracht ongeveer 1750 euro op voor dat eeuwfeest.

Ondanks de natste dag van het jaar beleefden de 104 deelnemers een prima dag. Na de 18 holes Texas Scramble wedstrijd schudden ze de vele druppels van zich af om zich op te maken voor een bijzonder samenzijn in echte Keppelse sfeer. Het was een beetje schuiven en stoelen zoeken maar iedereen had een plaats in het bomvolle restaurant. De stemming zat er goed in met een sprankelende verloting gevolgd door de prijsuitreiking door voorzitter Bart Meester. Hij prees het initiatief. De eerste prijs dankzij een lading birdies (8) en een score van 51 punten ging naar het team van Willie van Wessel, José Barendsen en Carolyn en Marc Izaks. Ze kregen een gouden balletje omgehangen plus een fles wijn en een greenfee voor de Amsterdamse Golfbaan. Ook de teams, die op plek twee en drie eindigden kregen een zilveren en een bronzen golfballetje plus een heerlijke appeltaart. De barbecue die volgde was een voortreffelijk slot van het toernooi.

Bijzonder intermezzo tijdens de wedstrijd was het chippen op het eilandje bij hole 9. Door de regenval zakte het steeds dieper in het water. Samen met de 58 deelnemers van de wedstrijd op woensdag werden er meer dan 160 ballen richting het 2,5 vierkante meter grote eilandje geslagen. Marlot van Hattem was de enige die het voor elkaar kreeg om de bal op het eiland te laten landen. Guus Verheul was er ook dichtbij. Zijn golfbal raakte weliswaar het eiland, maar sprong vervolgens in het water. Geen van de anderen lukte het om van een afstand van 65 meter het eiland te raken.