Vier keer vier spelen in de Najaarstour

De najaarstour is een competitie dat een team van vier spelers op vier achtereenvolgende zondagen speelt, te beginnen op 13 oktober. Eventueel ligt er nog een vijfde zondag in het verschiet als een team tot de beste poulewinnaars behoort. Zij strijden op zondag 10 november op Anderstein om de landelijke titel.

Er worden 18 holes gespeeld in poules van vier teams. Een team bestaat uit vier spelers met maximaal handicap 36. Dat hoeven niet steeds dezelfde spelers te zijn. Er kan gedurende de tour gewisseld worden. Daar zijn verder geen regels aan verbonden. Ook zijn mixedteams van mannen en vrouwen mogelijk.

De najaarstour is een mooi toetje aan het eind van het seizoen, maar het is ook een mooie mogelijkheid om eens te proeven hoe het spelen van competitie bevalt. De voorwaarden om aan deze competitie mee te kunnen doen, zijn minder streng.

Er zijn een paar belangrijke verschillen met de NGF-competitie in het voorjaar. Op de eerste plaats is er handicapverrekening. Er wordt stableford gespeeld. Dat maakt het mogelijk voor iemand met een hoge handicap om te winnen van iemand met een lage handicap. Ook mag iedereen voor iedereen invallen, ongeacht het eventuele handicap verschil. Meespelen is niet gratis. Elke speler betaalt een fee van maximaal 35 euro. Dat geldt niet voor de thuiswedstrijd. Ook dat is een verschil met het voorjaar, het ontvangende team speelt zelf mee.

De Keppelse geeft op 30 september aan met hoeveel teams de vereniging inschrijft. In de eerste week van oktober volgt dan de poule-indeling. Hoewel het de bedoeling is om reisafstanden kort te houden, wijst de praktijk tot nu toe uit dat er ook op grotere afstand gespeeld wordt.

U kunt zich opgeven voor deze Najaarstour bij Hans Siemes (hanssiemes@planet.nl)  en Laura Wismeyer (lwismeyer@gmail.com). Laura is in augustus niet bereikbaar.

Speeldata: 13, 20 en 27 oktober en 3 november. Op 10 november eventuele wedstrijd om landskampioenschap.