Bericht van handicapenregelcommissie over qualifyingkaarten
Juni 2020

 

Qualifyingkaart afspreken bij de start van een ronde

Het blijkt een hardnekkig misverstand dat een speler ná een ronde zou mogen beslissen of je de kaart qualifying registreert of niet. Een golfer moet vóór de start van een ronde afspreken of deze qualifying is of niet!

Het is wel mogelijk om meer dan één 9 holesscorekaart op één dag in te leveren. Daar zijn wel voorwaarden aan verbonden. De NGF stelt dat het is  toegestaan om meerdere 9 holesscores op één dag te registreren, mits deze geen onderdeel zijn van dezelfde 18 holesronde. Denk hierbij aan twee keer 9 holes op verschillende banen of denk aan een keer 9 holes in de ochtend en in de middag nog een keer 9 holes op dezelfde baan. 

18 holes spelen en twee Q-kaarten van 9 holes invullen mag niet

De H&R-commissie kan in E-golf4U zien dat er spelers zijn die één ronde van 18 holes spelen en twee scores noteren van 9 holes. Dat mag niet. Andere spelers die 18 holes spelen, registreren de ene ronde de eerste 9 holes en in een andere ronde de tweede 9 holes. Dat mag wel, maar je moet vooraf kiezen, niet achteraf! 

De regel is dat er vóór de afslag op de eerste tee moet worden afgesproken hoeveel holes er gespeeld worden, en of de héle ronde óf alleen de eerste lus óf alleen de tweede lus qualifying is.