Graafwerk voor renovatie golfbaan met spectaculaire hole

Wie de Keppelse Golfbaan bezoekt, ziet bij de holes 10 en 6 het nodige graafwerk. Dat vormt het begin van een renovatie van vooral het oude gedeelte van de golfbaan. Qua inrichting gaat dat oude deel straks aanhaken bij het nieuwe gedeelte. Voor het project werkt de vereniging samen met baanarchitect Michiel van der Vaart.

Het huidige graafwerk voorziet in de aanleg van een nieuwe hole 17. Een Par 3 van 125 meter. Deze komt tussen de huidige holes 10 en 6. Belangrijk extra winstpunt is het verkorten van de looproute. Enkele keren hetzelfde pad bewandelen hoort straks tot het verleden.

Spectaculair is de nieuwe green voor hole 10. Dat wordt een punchbowl hole. De allereerste in Nederland. Een verdiept aangelegde green met daar omheen een wal, zodat de green vanaf de fairway niet zichtbaar is. Alleen een puntje van de vlag. Er komt ook nog een greensidebunker voor die wal om het nog wat lastiger te maken. Als het nieuwe gras goed aanslaat, kunnen golfers vanaf eind mei volgend jaar deze uitdaging aangaan. Dan neemt de Keppelse tegelijk ook de nieuwe looproute in gebruik.

23-08-2023