Uitmuntend begin van Ivoren Kroon Toernooi

Het Ivoren Kroon Toernooi heeft woensdag 14 september een sublieme start gemaakt. Met fraai golfweer, een uitstekende stemming, een uitdaging om een bal op een eilandje te laten landen en een voortreffelijke barbecue kon het voor de 58 deelnemers niet meer stuk. Vice-voorzitter Alfred Geitenbeek reikte na afloop de prijzen uit, niet nadat hij de spelers en de organisatoren complimenteerde met dit toernooi als bijzondere aanloop naar het 100-jarig bestaan in 2026. De deelnemers van woensdag brengen samen met de deelnemers van komende zondag zo’n 1.750 euro bijeen voor deze jubileumviering.

Woensdag werd een negen holes Texas Scramble gespeeld in teams van vier golfers.

De winnaars deelden ruim in de prijzen. Ze kregen een uniek gouden golfballetje omgehangen, een fles wijn voor elke speler en voor iedereen een greenfee om te spelen op de baan van de Veluwse of Gaasterland. De teams die als tweede en derde eindigden kregen een zilveren of bronzen golfballetje en een heerlijke appeltaart.

Het intermezzo met het slaan van een golfbal naar een drijvend eilandje bij hole 9 leverde een opmerkelijk resultaat op: geen van de golfers lukte het om ook maar het eilandje te raken, laat staan dat ze de bal in de hole kregen of op het eiland konden laten landen. Wellicht dat dit zondag lukt als de 108 deelnemers aan de 18 holeswedstrijd ook de kans krijgen om de prijzen voor dit chippen naar het eiland te bemachtigen.

De eerste prijs bij de golfers die startten op hole 1 ging naar het team bestaande uit Gerrit Jan ten Doesschate, Anke Opdam, Laura Wismeyer en Cees Essers.

Bij de golfers die op hole 10 startten was het team van Annemiek Lambers, Nicole Tijink, Ron Janssen, Nico Bekendam het sterkste.

 

15-09-2022