Baanstatus

Status Opmerkingen
Baan -week 48 greens, voorgreens en tee's prikken
- plaatsen toegestaan
Qualifying
Handicarts - Bij rijp en vorst draagtassen verplicht.
Trolleys - Bij rijp en vorst draagtassen verplicht.
Zomergreens
Drivingrange
- Tee winterpositie
- Pitchmarks herstellen!
Laatst aangepast op: 03-12-2022

Agenda

Jeugdwedstrijden

We willen een aantal gezellige clubwedstrijden onder de aandacht brengen, omdat ze erg leuk zijn om aan deel te nemen. Bovendien is een wedstrijd een leuke manier om je talenten verder te ontdekken en te ontwikkelen.

Aanmelden voor clubwedstrijden doe je via de website (log in met je clubcode en wachtwoord en klik op het ‘bekertje’ links boven de foto op de homepage). Bij de wedstrijd staan ook de starttijd, wie de leiding heeft en andere bijzonderheden, zoals eten na afloop.

Start van de wedstrijd:

  • Minimaal 30 minuten voor aanvang van een wedstrijd aanwezig zijn.
  • Minimaal 10 minuten voor de starttijd op de starthole zijn.
  • Wanneer je te laat aan de start verschijnt, krijg je twee strafslagen op de eerste hole in strokeplay (dus ook stableford) en verlies van de eerste hole in matchplay. De volgende wedstrijd word je niet ingedeeld.
  • Niet verschijnen/niet afmelden bij een wedstrijd (no show) betekent dat je de volgende wedstrijd niet speelt.
  • Afmelden doe je altijd bij de jeugdcommissie respectievelijk wedstrijdleiding van die dag.

Wedstrijden op de club

– Paaseierenwedstrijd

Deze wedstrijd is op tweede paasdag. Het is een gezellige greensome voor iedereen met een handicap met na afloop een kleurig eitje! Een greensome houdt in: je speelt in een tweetal, beiden afslaan en dan met de beste bal om de beurt doorspelen totdat er uitgeholed is. Daarna weer beiden afslaan. De winnaar van het vorige jaar verzorgt de gekleurde eieren.

– Koningsdagwedstrijd

Deze wedstrijd wordt gespeeld op Koningsdag, met een longest drive en een neary. Een vlaggenwedstrijd houdt in dat er strokeplay gespeeld wordt en als je slagen ‘op’ zijn zet je een vlag in de grond op de plaats waar je laatste bal terecht is gekomen. Het spreekt voor zich dat degene die het verst is gekomen, gewonnen heeft.

– NGF Familietoernooi

Het NGF Familietoernooi is een wedstrijd voor het goede doel en wordt jaarlijks gespeeld, kijk voor de datum in de wedstrijdkalender. Een leuke wedstrijd om samen met je moeder of je vader, je zoon of dochter, partner, opa of oma, je neef of nicht te spelen. Nodig iemand uit en schrijf je in. Wil je met een familielid spelen dat geen lid is, geen probleem. Hij/zij betaalt geen greenfee. Het is een golfwedstrijd waar de gezelligheid en het kind centraal staan. Het inschrijfgeld voor de wedstrijd (€20,00 per koppel) komt geheel ten goede aan Jeugdfonds Sport&Cultuur.  Zo kunnen dus nog meer kinderen sporten. Er wordt een aantrekkelijk programma samengesteld voor alle deelnemers.

– Clubkampioenschap jeugd

Deze wedstrijd is op de laatste zondag in september. Er wordt in drie categorieën gespeeld:
1- WHS handicappers (tot 36)
2- handicappers (36-54)
3- spelers met baanpermissie

De wedstrijdvorm voor categorie 1 is strokeplay en voor categorie 2 en 3 single stableford. Er wordt vanaf tee 1 gestart. De deelnemer met de laagste nettoscore (dus na handicapverrekening) is de winnaar en de jeugdclubkampioen van het jaar!

– Qualifying clubwedstrijden

Ook aan een aantal qualifying clubwedstrijden kan de jeugd vanaf 14 jaar meedoen (wel even letten op juiste handicapcategorie): maandbeker-EEN en -TWEE, seizoenswedstrijden, stroke- en matchplaykampioenschap

Jeugdwedstrijden op andere banen

– Gelders Golfkwadrant

Het Gelders Golfkwadrant is een wedstrijd voor middelbare scholieren. Er wordt vier dagen achter elkaar gegolfd bij 4 van de 5 clubs, namelijk de Rosendaelsche, GC Welderen,  EGC Papendal, GC Heelsum en de Keppelse Golfclub. Er worden verschillende wedstrijdvormen gespeeld. Per club kunnen maximaal 15 kinderen meedoen in verschillende handicapcategorieën.

De wedstrijd wordt meestal in de week voor de schoolvakanties van regio Zuid gespeeld, als de scholieren nog maar weinig les hebben.

Als je mee wilt doen dan kun je je via e-mail aanmelden. Je kunt je aanmelden voor alle dagen (wel zo leuk!) maar ook voor bepaalde dagen.

– Landelijke wedstrijden

Je kunt je ook individueel inschrijven voor wedstrijden elders in het land. Informatie hierover vind je op de site van de NGF. Als de jeugdcommissie uitnodigingen voor wedstrijden op andere banen ontvangt, dan wordt een selectie daarvan via de mail aan jullie doorgestuurd. De posters worden opgehangen in het clubhuis.

– Teamtour

Ieder jaar kunnen we een team van vier spelers inschrijven voor de Teamtour. Dit is een regionale competitie voor jeugd t/m 13 jaar met handicap 54 of lager. Er worden negen holes single stableford gespeeld. Er zijn zeven wedstrijden.

– Junior league

Alle jeugdleden met handicap hoger dan 36 en baanpermissie mogen meespelen in een team van de junior league. Dit zijn vier of vijf regionale wedstrijden.

– NGF-competitie

De speeldagen voor de Jeugd 18-holes zullen de volgende zondagen in juni en juli 2022 worden:

  • Speeldag 1: 12 juni
  • Speeldag 2: 19 juni
  • Speeldag 3: 26 juni
  • Speeldag 4:  3 juli

Spelers met een handicap 36 en lager kunnen meedoen met de NGF competitie. Dit is een landelijke competitie waar een of meerdere teams van 4 á 5 spelers kunnen deelnemen.

Meedoen?

De Teamtour, de Junior league en de NGF-competitie worden op zondagen in oktober en begin juli gespeeld. Het is leuk om aan de wedstrijden mee te doen. Op die manier leer je andere banen kennen en speel je in teamverband voor de Keppelse.

Als je mee wilt doen hoef je niet voor alle data in te schrijven. Ons streven is om zo veel mogelijk jeugd kennis te laten maken met wedstrijden en het spelen op andere banen. Dus wat ons betreft mag je je ook aanmelden voor een of enkele wedstrijddagen. Afhankelijk van de hoeveelheid spelers kunnen we dan rouleren. Aanmelden en meer informatie via de jeugdcommissie.

Print Friendly, PDF & Email