Baanstatus

Status Opmerkingen
Baan -week 48 greens, voorgreens en tee's prikken
- plaatsen toegestaan
Qualifying
Handicarts - Bij rijp en vorst draagtassen verplicht.
Trolleys - Bij rijp en vorst draagtassen verplicht.
Zomergreens
Drivingrange
- Tee winterpositie
- Pitchmarks herstellen!
Laatst aangepast op: 03-12-2022

Agenda

Lessen en lidmaatschap

Jeugdcommissie

De jeugdcommissie is het eerste aanspreekpunt voor jeugdleden en hun ouders. We hebben als belangrijkste doel de jeugd optimaal plezier aan het golfspel te laten beleven. Van daaruit kunnen zij hun talenten hiervoor ontdekken en ontwikkelen. Naast de lessen organiseren wij een aantal leuke activiteiten en wedstrijden voor de jeugd. Voor vragen kunt u altijd terecht bij de jeugdcommissie.

Jeugdles

Als je begint met golfen is de jeugdles bij de Keppelse een leuke en goede manier om je het golfspel eigen te maken. De jeugdleden hebben les op zondagochtend. De lesgroepen zijn ingedeeld naar leeftijd.

Heb je belangstelling dan kun je altijd twee lessen vrijblijvend meedoen. Na deze twee lessen moet je besluiten of je door wilt gaan of wilt stoppen.

Jeugdlid worden

Als je door wilt gaan met golfen en de jeugdlessen, schrijf je dan in als lid van de Keppelse. Klik daarvoor in het hoofdmenu onder het kopje ‘club’ op lidmaatschap. Hieronder staan de formulieren. Hier kun je het aanvraagformulier jeugdlidmaatschap downloaden en vervolgens ingevuld inleveren bij het secretariaat. Ook vind je op deze pagina de contributie en andere informatie.

Wil je na een tijdje toch weer stoppen, dan kan dat altijd. Je kunt dan aangeven of je daarna wel informatie wilt blijven ontvangen van de club.

Handicap 54

Als je met les begint, krijg je vaak al na een paar lessen baanpermissie. Dat betekent dat je bij ons als jeugdlid heel snel onder begeleiding in de baan mag gaan spelen. Je mag vanaf de zwarte tegel in de baan beginnen. Als je hier voldoende punten mee hebt behaald onder begeleiding van een jeugdcoach, mag je vanaf de gele tegel gaan spelen. Als je ook hier voldoende punten voor hebt behaald, mag je vanaf de oranje tee afslaan. Zodra je vanaf de oranje tee afslaat kun je handicap 54 behalen. Voorwaarde is wel dat de beheersing van de theorie voldoende is. Als aan deze voorwaarde is voldaan, kan onder begeleiding van een jeugdcoach geprobeerd worden voldoende punten te behalen voor handicap 54.

Kleding

Tijdens de les is sportkleding aan te raden. Ook op de drivingrange mag je sportschoenen dragen. In de baan is nette kleding verplicht, zoals blouse of poloshirt met kraagje. Golfschoenen worden aanbevolen als je speelt in de baan.

Bij de prijsuitreiking van wedstrijden geen golfschoenen dragen. Petten af in het clubhuis en ook (bij geen zon) op het terras.

Juniorleden

Juniorleden zijn  jeugdleden tussen de 21 en 25 jaar. Junioren worden binnen de club gezien als ‘gewone leden’, maar met veel minder kosten… en als je wilt kan je nog meedoen met de jeugdmiddag!

Junioren kunnen meedoen aan alle clubwedstrijden (zoals de rabbitwedstrijden voor beginners), qualifying wedstrijden (zoals maandbekers en seizoenswedstrijden), clubkampioenschap en gezelligheidswedstrijden (zoals de Openingswedstrijd). Ook wedstrijden als de woensdagavondcompetitie zijn leuke momenten om een balletje te slaan voor junioren met een handicap van 36 of lager.

Alle wedstrijden staan in de agenda. Je kunt als je bent ingelogd op de site inschrijven voor deze wedstrijden.

Junioren met een handicap lager dan 36.0 kunnen ook meedoen met de NGF-competitie. De Keppelse Golfclub doet mee met damesteams en herenteams. Wil je meedoen aan de competitie? Meld je dan aan bij de technische commissie.

Nieuwe juniorleden krijgen, net als alle nieuwe leden, een uitnodiging van de ledenbegeleidingscommissie voor een kennismakingsavond. Op deze avond zie je andere nieuwe leden en krijg je een hoop informatie over het reilen en zeilen op de Keppelse. Het wordt aangeraden om hierbij aanwezig te zijn.

Stel, je bent lid en je gaat de grens van 25 jaar over, maak je geen zorgen! Voor juniorleden die 25 jaar worden en de overstap maken naar het gewone lidmaatschap, zijn er speciale regelingen voor betaling van de participatie.

Lidmaatschap opzeggen

Als je je jeugdlidmaatschap op wilt zeggen, dan dien je dat schriftelijk bij het secretariaat te doen. De opzegging gaat op zijn vroegst in op de eerste van de volgende maand (de jeugdregeling is anders dan de regeling van de participanten). Denk er wel aan dat je je blijft registreren bij de NGF als je al een handicap hebt, anders verloopt deze en moet je later opnieuw examen doen (zie NGF-site).

Aanvraagformulier Jeugdlidmaatschap

Tarieven 2022

Print Friendly, PDF & Email