Baanstatus

Status Opmerkingen
Baan -week 48 greens, voorgreens en tee's prikken
- plaatsen toegestaan
Qualifying
Handicarts - Bij rijp en vorst draagtassen verplicht.
Trolleys - Bij rijp en vorst draagtassen verplicht.
Zomergreens
Drivingrange
- Tee winterpositie
- Pitchmarks herstellen!
Laatst aangepast op: 03-12-2022

Agenda

Jeugdmiddag

Vrijdagmiddag is jeugdmiddag!

Oefenen in de baan

Van april tot en met oktober is op vrijdag vanaf 17.00 uur de baan gereserveerd voor de jeugd. Je kunt al meedoen met deze jeugdmiddag als je baanpermissie hebt; een goede manier om het golfspel te beoefenen samen met andere jeugdspelers. Afhankelijk van het spelniveau worden er negen of minder holes gespeeld. Er wordt regelmatig een qualifying-kaart gespeeld over 9 holes. Zo kunnen jeugdleden hun handicap behalen of verbeteren. En een pitchfork, potloodje en marker zitten vanzelfsprekend altijd in je broekzak en het NGF-regelboekje in je tas.

Als je baanpermissie of een handicap hebt, ontvang je iedere week een mailtje of je mee wilt doen. Op donderdagavond gaat er vervolgens een mailtje rond wie mee doet, wie begeleidt en hoe laat er gestart wordt. Ontvang je geen mailtje, maar wil je wel graag meedoen, stuur dan even een mail naar: jeugd@keppelse.nl

De jeugdcommissie regelt deze middagen met de hulp van andere leden en ouders, die helpen bij de begeleiding. Ouders dienen dan wel in het bezit te zijn van handicap 54.

Jeugdmiddag in de winter

In de winter is de jeugdmiddag op zondagmiddag, als de omstandigheden het toelaten. Procedure is hetzelfde als op de gewone jeugdmiddag, maar op zondag hebben we geen voorrang in de baan, zoals op de vrijdagmiddag.

Jeugdmaandbeker

Iedere laatste vrijdagmiddag in de maanden april t/m september organiseert de jeugdcommissie de jeugdmaandbeker. We spelen negen holes; de spelvorm is single stableford en er wordt gestart van hole 1. Alle jeugdspelers vanaf baanpermissie tot lage handicap kunnen meespelen. Er wordt gespeeld om een mooie wisselbeker, waarop je naam wordt bijgeschreven en om ballen met het Keppellogo.

Iemand introduceren op de Keppelse

Als je op andere dagen in de baan wilt spelen kan dat ook. Ben je nog geen 14 jaar of heb je nog geen handicap 54 zorg dan dat er iemand met je meeloopt. Dat kan iemand van de Keppelse zijn, maar je mag ook iemand introduceren op de Keppelse. De introducé moet minimaal handicap 54 hebben en moet zich melden en betalen bij het secretariaat.

Jeugd- en juniorleden zijn niet gerechtigd tot het introduceren van volwassenen van 25 jaar en ouder tegen het introductietarief. Wel mogen ze tegen het volledige dagtarief met volwassenen door de week, in het weekend en op feestdagen de baan in.

Als greenfeeër spelen op andere banen

De jeugdmiddag is een prima manier om je golfspel te oefenen, maar vooral als je iets verder bent is het ook erg leuk om een keer een rondje te spelen op een andere baan. Iedere club heeft daar eigen greenfeeregels voor.

Meer informatie over jeugdgolf kun je vinden op de NGF-site.

De jeugdcommissie

 

Print Friendly, PDF & Email